Egészségügyi veszélyes hulladékszállítás

Egészségügyi veszélyes hulladék szállítás szakszerűen

Vállaljuk és szakszerűen, az ADR szabályainak megfelelően végezzük az egészségügyi veszélyes hulladék szállítást. A kihívást jelentő feladatokat bízd profi csapatunkra!

A biológiai veszélyek jelentőségét aligha szükséges bárkinek bemutatni, az egészségügyi intézményekben azonban az átlagosnál is nagyobb figyelmet érdemel a kérdés. Ilyen helyeken évente nagyjából 8 ezer tonna fertőzésveszélyes hulladék keletkezik, melyek kezelése – beleértve a gyűjtést a tárolást és a szállítást – szigorú előírásokhoz van kötve. Különösen fontos a fertőző betegségek, valamint a járványok megelőzése, hiszen nem is olyan régen mindannyian közvetlen közelből megtapasztaltuk, hogyan tud végigsöpörni a világon egy vírus.

Egészségügyi veszélyes hulladékszállítás

Mi az, ami fertőzésveszélyes hulladéknak minősül?

Minden olyan hulladékot, ami fertőző egységben és elkülönítőben keletkezik, valamint járványügyi szempontból kiemelten veszélyes vagy ellenálló mikroorganizmusokkal szennyezett, fertőzőnek kell tekinteni. Fontos, hogy ide tartozik a feltételezhetően szennyezett hulladék is, míg arról be nem bizonyosodik, hogy ártalmatlan. Fertőzésveszélyesnek minősülnek a betegellátás során képződő hulladékok, mint például a vérrel, váladékkal szennyezett anyagok, kötszerek, tamponok, katéterek, vizeletgyűjtő tasakok és protézisek, továbbá a fertőző ellátottak inkontinenciabetétei és pelenkái.

Egészségügyi veszélyes hulladékszállítás

Amire az egészségügyi intézményben figyelni kell

  • Az egészségügyi intézményben a veszélyes hulladék gyűjtésére szolgáló dobozokat a személyzet számára könnyen hozzáférhető helyen kell tárolni, ugyanakkor fontos, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá.
  • Lényeges a gyűjtődobozok helyes mérete, ezeket ugyanis úgy kell megválasztani, hogy 24-48 óra alatt teljenek meg, és semmiképp sem szabad a kelleténél nagyobb mennyiségű hulladékot elhelyezni bennük.
  • Ha a gyűjtődobozok megteltek, véglegesen le kell zárni és egészségügyi veszélyes hulladék gyűjtésére szolgáló zsákba helyezni, majd az elszállításig a munkahelyi gyűjtőhelyen kell tárolni.
  • A munkahelyi gyűjtőhelynek is megvannak a feltételei, mindenképpen legyen zárható, szellőztethető, falazata és padlózata fertőtleníthető, a szállítást követően pedig minden alkalommal javasolt a dezinficiálás.

Ha van rá lehetőség, az intézménynek gondoskodnia kell egy saját, jól működő szállító szolgálat kialakításáról és fenntartásáról, amennyiben viszont ezt nem lehet megoldani, szükség van egy veszélyes hulladék szállításra szakosodott cégre.

A veszélyes hulladék szállításra vonatkozó tudnivalók

Az egészségügyi veszélyes hulladék szállítást az ADR előírásainak megfelelően kell végezni, a tevékenységet kizárólag ilyen irányú végzettséggel rendelkező szakemberek végezhetik. Az ADR 3 csoportot különböztet meg ezen a téren, ezek a nagykockázatú fertőző anyagok, az egyéb fertőző anyagok (nem specifikált kórházi hulladék) és a kiürített csomagolóeszközök. Mindhárom csoportnak megvannak a maga szállítási feltételei, ezen felül vannak olyan, speciális anyagok, amik külön besorolás alá esnek.

Az ADR szabályokon túlmenően a szállítás feltétele az „SZ” kísérőjegy, erre van szükség bármilyen típusú veszélyes hulladék szállításának dokumentálásához, vagyis ide tartozik az egészségügyi intézményekben keletkező, speciális kezelést igénylő hulladék is.

Egészségügyi veszélyes hulladékszállítás

Az egészségügyi veszélyes hulladék szállítás számunkra rutin feladat és természetesen a fertőző hulladék elszállítását is ránk bízhatod. Járműparkunk épp erre a célra lett kialakítva, szakembereink pedig minden szükséges végzettség birtokában, rengeteg tapasztalattal végzik munkájukat. Ha egy ilyen csapatot keresel, fordulj hozzánk bizalommal!

Egészségügyi veszélyes hulladék szállítás rövid időn belül!

Egészségügyi veszélyes hulladék szállítását vállaljuk rövid határidőn belül, megfizethető áron, az előírások betartásával! Fordulj hozzánk bizalommal! 

Aki egészségügyi területen dolgozik, esetleg ápolással foglalkozik, az bizonyára tisztában van vele, hogy az ilyen helyeken keletkező hulladéknak egy nagy része veszélyesnek minősül. Fontos, hogy ezt minden esetben külön kell kezelni és az előírásoknak megfelelően kell gondoskodni az egészségügyi veszélyes hulladék szállításáról

egészségügyi veszélyes hulladék szállítás

Az egészségügyi veszélyes hulladék szállítás során szigorú előírásoknak kell megfelelni, ezért erre szakosodott cégre van szükség a feladathoz. Azonban előfordul, hogy a nagy leterheltség miatt nem könnyű olyan vállalkozást találni, ami egyből rendelkezésre tud állni. Ez rendkívül kellemetlen, hiszen az elszállításig helyben kell gondoskodni a megfelelő kezelésről és tárolásról. Annak, aki nem szeretne ilyen helyzetbe kerülni, érdemes felvennie velünk a kapcsolatot, ugyanis cégünk a legtöbb esetben rövid időn belül elvégzi az egészségügyi veszélyes hulladék szállítást

Bővebb információért keress minket bizalommal Te is! 

Egészségügyi veszélyes hulladék szállítás a legnagyobb szakértelemmel

Egészségügyi veszélyes hulladék szállítás az előírásoknak megfelelően, szakszerűen egy megbízható csapattal!

Ha az egészségügyi szektorban dolgozol, pontosan tudod, mennyi hulladék keletkezik nap, mint nap egy ilyen intézményben. A rendelőintézetekben, kórházakban, gondozóotthonokban és szanatóriumokban keletkező hulladék azonban nem egyszerű szemét, jelentős része veszélyes, vagy akár speciális egészségügyi veszélyes hulladék, melynek kezelése kiemelt figyelmet igényel. A vonatkozó előírások betartásához megfelelő partnerek kellenek, többek között egy olyan csapat, akik az egészségügyi veszélyes hulladék szállítást végzik.

A szakszerű orvosi hulladék szállítás minden olyan hulladék esetében alapvető követelmény, ami egészségügyi vagy környezetvédelmi kockázatot jelent.

 Egészségügyi veszélyes hulladékszállítás

Az egyik legnagyobb veszélyt jelentik a szúró-vágó eszközök, így például a szikék, kések és injekciós tűk, ezek ugyanis közvetlenül a véráramba tudják juttatni a fertőzéseket. Szintén ide sorolhatóak a fertőző hulladékok, melyek olyan mennyiségben tartalmaznak kórokozókat, ami betegséget idézhet elő. A fertőző hulladék szállítás tehát szintén speciális eljárást követel, csakúgy, mint a patológiai hulladék szállítása, de ide tartozik a lejárt szavatosságú gyógyszerek, laborvegyszerek, higanytartalmú hulladédok szállítása is.

Az egészségügyi veszélyes hulladék szállítása esetén fokozott figyelmet kell fordítani a sérülések, fertőzések elkerülésére, ezért az ilyen hulladékot speciális gyűjtőedényekben kell tárolni. Nem csak a tárolásra szolgáló eszközök, hanem maguk a járművek sem lehetnek hétköznapi típusok, és természetesen a szállítást végző csapatnak is megfelelő ismeretekkel kell rendelkeznie. Az orvosi veszélyes hulladék elszállítás nem csak egy egyszerű munka, hanem igen nagy felelősség is, és mi ezt pontosan tudjuk. Csapatunk képzett, tapasztalt szakemberekből áll, így biztos lehetsz benne, hogy mindent az előírásoknak megfelelően végzünk, ha ránk bízod a feladatot.

Ha olyan partnerrel szeretnél együtt dolgozni, aki szakmailag a legtöbbet tudja nyújtani és rugalmasan igazodik az igényekhez, az egészségügyi veszélyes hulladék szállítást bízd ránk!


Elérhetõségek
Telefon:+36702995760
E-mail: imrekornyezetvedelmikft@gmail.com