Építési veszélyes hulladék szállítása: mi számít „veszélyesnek”?

2022. okt 19. | Blog, Építési veszélyes hulladék szállítás, Veszélyes hulladék szállítás

Az építési veszélyes hulladék szállítását minden esetben szakértőkre kell bízni – de mi számít annak? Az alábbi cikkben ezt a kérdést válaszoljuk meg!

Az építési veszélyes hulladék és a nagy általánosságban vett veszélyes hulladék között rengeteg az átfedés, bár természetesen egy építkezésen az utóbbiak nagy része nem, vagy csak ritkán fordul elő. Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy az azbeszt, illetve a belőle készített tetőfedő lemezek, illetve szigetelés komoly rákkeltő hatással rendelkezik, vagyis veszélyes hulladéknak minősül, ám, hogy milyen esetekben kell még kifejezetten veszélyes hulladékok szállítására szakosodott vállalkozást keresni, már kevésbé forog „közkézen”.

Veszélyes hulladék az az anyag, amely robbanásveszélyes, oxidáló, tűzveszélyes, irritáló, toxikus, rákkeltő, maró, fertőző, reprodukciót károsító, mutagén, mérgező gázokat fejleszt, vagy érzékenységet okoz. Ezek alapján már könnyen kitalálható, hogy az építkezés, illetve a bontás során előkerülő anyagok melyik kategóriába sorolandóak, és melyekhez szükséges az építési veszélyeshulladék-szállítási szolgáltatást igénybe venni. Konkrétabban: a sitt, azaz a tégla és habarcs törmeléke egészen biztosan nem számít veszélyes anyagnak, míg az olajszármazékok, savak, de akár a penészes fa is ebbe a kategóriába tartozik.

Amennyiben bővebb tájékoztatást szeretnél kérni az építési veszélyes hulladékok szállításával kapcsolatban, illetve, ha szeretnéd cégünket megbízni ezzel a feladattal, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!


Elérhetõségek
Telefon:+36702995760
E-mail: imrekornyezetvedelmikft@gmail.com