Palatető elszállítás

Felújítás vagy bontás és palatető elszállítás?

Kíméld meg magad az azbeszt káros hatásaitól, felújítás helyett gondolkodj hosszú távban, és válaszd a bontás – palatető elszállítás duót!

Az azbeszt tartalmú sík- és hullámpala csillaga már régen leáldozott, van helyette számtalan, sokkal korszerűbb megoldás, de nem csak az a probléma vele, hogy elavult. Nézzük, miért számít a palatető rettegett ellenségnek az ingatlantulajdonosok körében, és milyen alternatívák merülhetnek fel, ha a Te otthonodon még ilyen tetőfedés van!

palatető elszállítás
azbeszt pala elszállítás

Miért para a pala?

Arra már évtizedekkel ezelőtt fény derült, hogy a szervezetbe kerülő azbesztrostok komoly egészségügyi kockázatot jelentenek, rákkeltő hatása miatt az ilyen anyagot tartalmazó építőanyag ma már szóba sem jöhet. A régi palatetők közül azonban rengeteg még ma is a helyén van, ezek együttesen több százezer négyzetmétert tesznek ki a magyar házakon.

Az azbeszt nem veszélyes, egészen addig, amíg a pala ép, ám könnyű belátni, hogy a tetőfedést a mechanikai hatások és az időjárás viszontagságai is károsítják. Ahogy sérül a tető, úgy szabadulnak fel az azbesztrostok, melyek nem csak a környezet levegőjét terhelik, csekély méretükből és súlyukból adódóan ugyanis nagyobb távolságokra is eljutnak a légmozgások révén.

Egy ilyen problémás építőanyagtól csak megszabadulni érdemes, de ha valakinek mégis eszébe jutna, hogy palát palával javít, akkor sincs rá lehetősége, ugyanis az azbeszt tartalmú termékek forgalmazását több, mint 20 évvel ezelőtt betiltották hazánkban.

A kézenfekvő megoldás a felújítás

Ha a tető sérült, az nem csak egészségügyi szempontból problémás, hanem azért is, mert átszivárog rajta a víz, ami egy komolyabb esőzést követően egy sor egyéb kellemetlen következményt jelent. Természetes, hogy ezt senki sem szeretné megvárni, és mivel felújítani valamit mindig kevésbé költséges, mint lecserélni, sok ingatlantulajdonos ebben látja a megoldást.

A felújításhoz szükséges helyettesítő anyagot azonban nem is olyan egyszerű kiválasztani, ami a palatető könnyű súlyából adódik. Mivel a házakat ilyen tetőfedéssel tervezték egykor, a falak és a tetőszerkezet általában nem bír el nagyobb súlyt, a statikai szemponton túl pedig egyéb műszaki problémák is felmerülhetnek.

bontott pala elszállítás

A felújítás legelterjedtebb módja a bitumenes lemez felrakása, ez szintén könnyű, így nem kell megerősíteni a szerkezetet, ráadásul kifejezetten olcsó. De ne feledjük, hogy a tető a ház legkritikusabb pontja, felmerül tehát a kérdés, hogy biztosan az ár alapján érdemes döntést hozni? Felmerülhetnek ennél sokkal jobb alternatívák, például a cserépfedés, ennek viszont az ára is lényegesen magasabb.

Bontás és azbeszt pala elszállítás

Ha már nagyobb összeget költ az ember a tetőre, a legjobb megoldás egyszerűen elfelejteni a felújítást. Érdemes választani egy korszerűbb tetőfedést, ehhez viszont elsőként el kell bontani a palatetőt, méghozzá szakszerűen, hiszen a sérüléshez hasonlóan a vágás, fűrészelés során is azbesztrostok szabadulnak fel.

Mivel veszélyes hulladékról van szó, a bontott pala elszállítását is csak szakemberek végezhetik, ha valaki nem megfelelően jár el, komoly, akár milliós nagyságrendű büntetést kockáztat. Szerencsére nem kell külön foglalkozni a bontás és a szállítás kérdésével, hiszen egy modern, átfogó szakmai szolgáltatás mindent magába foglal, így a tulajdonosok egyetlen feladata megtervezni az új tetőfedést.

Ha Te is inkább azt az utat választod, hogy végleg megszabadulsz a régi palatetőtől, a legjobb helyen jársz, hiszen ránk bízhatod a szakszerű bontást és az azbeszt pala elszállítását is. Várjuk megkeresésed!

Palatető elszállítás a környezetkímélő tetőért!

palatető elszállítást  elvégezzük, nem neked kell vele foglalkozni! A veszélyes anyagoktól szabadulj meg, tedd biztonságosabbá az otthonodat!

palatető elszállítás

A pala, mint tető alapanyag már nem szerepel az építkezést végző cégek beszerzési listáján. A palatetőtől jobb minél előbb megszabadulni és megrendelni a palatető elszállítást. A pala ugyanis mérgező, azbeszt tartalommal rendelkező anyag. A környezetre és az emberi egészségre egyaránt ártalmas. A palából származó azbesztport  például az időjárás vagy sérülés hatására felszabadulhat. Sajnos sok tetőn még mindig található pala, hiszen jó tulajdonságokkal rendelkezik, erős és jó hőszigetelő is. Az azbesztet betiltották évekkel ezelőtt, építkezésnél már nem használják, de a meglévő tető alapanyagokat még nem cserélték le minden épületen.

Fordulj hozzánk bizalommal és rendeld meg a palatető elszállítást, ha új tetőt szeretnél a régi, mérgező azbeszt tartalmú helyett! A palatető elszállítást kedvező áron elvégezzük minden ügyfélnek, késlekedés nélkül! A megadott elérhetőségeinken kérj időpontot a szolgáltatásunkhoz!

Palatető elszállítás és szakszerű bontás a Te biztonságodért!

Palatető elszállítás szakszerű bontással együtt, rutinos szakemberekkel! Felejtsd el az egészségügyi kockázatot, bízd ránk a munkát!

Évtizedekkel ezelőtt az azbeszttartalmú építőanyagok kifejezetten népszerűek voltak, ma is rengeteg épületen látni palatetőt. Most már tilos azbesztet használni az építőiparban, akkoriban azonban még nem derült fény annak egészségkárosító hatására. A levegőbe kerülő azbesztpor belélegzése súlyos, gyógyíthatatlan betegségek, például tüdőrák kialakulásához vezethet. Ennek ellenére nincs okod aggodalomra pusztán azért, mert palatető van valahol a környezetedben, ez ugyanis csak akkor jelent problémát, ha az anyag sérül. Abban az esetben, ha a palatető bontása, illetve a pala elszállítása szakemberek segítségével történik, és nem próbálsz meg önállóan belefogni, nem kell tartanod semmilyen következménytől.

 Palatető elszállítás

A palatáblákat tilos törni, vágni, illetve fúrni, a palatető bontása akkor tekinthető szakszerűnek, ha teljes mértékben kiporzásmentesen történik. Ám ezzel még nem ér véget a művelet, a bontott pala elszállítása is legalább ekkora figyelmet érdemel. Ügyelni kell arra, hogy az építőanyag az előírásoknak megfelelően legyen becsomagolva, illetve jelölve, csakis így lehet az ártalmatlanítás helyszínére szállítani.

Mindezek ismeretében bizonyára Te sem fognál bele egyedül a munkába, de erre nincs is szükség, hiszen mi teljes körű szolgáltatást biztosítunk, vállaljuk a bontást, valamint az azbeszt pala elszállítását. Akkor is számíthatsz ránk, ha a Te környezetedben nem a palatető vált problémássá, hanem zsindely elszállításra keresel profi csapatot. A kátrányos zsindely elszállítás ugyanis szintén csak szakszerűen, az előírásoknak megfelelően történhet, mivel az azbeszttartalmú építőanyagokhoz hasonlóan ez is veszélyesnek minősül. A szabályok maximális betartása mellett, szakszerűen és biztonságosan dolgozunk, így ha ránk bízod a feladatot, nyugodt lehetsz afelől, hogy jó kezekben van a munka.

A zsindelytető, palatető bontása, illetve az építőanyagok elszállítása Számodra kockázatos, nekünk viszont rutinfeladat. Bátran keress fel minket, és vedd igénybe szolgáltatásunkat!


Elérhetõségek
Telefon:+36702995760
E-mail: imrekornyezetvedelmikft@gmail.com