Ezt kell tudnod az egészségügyi veszélyes hulladék szállításról

2023. nov 30. | Egészségügyi veszélyeshulladék-szállítás

Ha egészségügyi veszélyes hulladék szállításra van szükséged, válassz okosan partnert és készülj fel a közös munkára! Ehhez hoztunk segítséget Neked.

Az egészségügyi veszélyes hulladék elszállítás speciális szolgáltatás a maga módján, ezért jó, ha tudod, hogyan készülj fel rá. Első lépésként tájékozódj a jogszabályokról és kötelezettségekről, amelyek az egészségügyi szolgáltatónál képződő hulladékra vonatkoznak, majd keress egy céget, ami minden szempontból elég jó ahhoz, hogy hosszú távon együttműködj vele.

Így válassz partnert a hulladék elszállításához

Általános szabály, hogy olyan szolgáltatót válassz, aki rendelkezik a megfelelő engedélyekkel, tapasztalattal és technológiával, de nézzük meg egy kicsit közelebbről is, mire érdemes figyelned:

Egészségügyi veszélyes hulladék szállítás
  • Fontos, hogy a szolgáltató rendelkezzen a hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez szükséges engedélyekkel, mint például a KÜJ, KTJ vagy PE/KTFO számokkal. Csak olyan céggel köss szerződést, ami biztosítani tudja a szakszerű szállítást!
  • A megbízott cégnek biztosítania kell minden szükséges dokumentumot, mint például a szállítási dokumentációt és a hulladékátvételi jegyzőkönyvet, ezek igazolják, hogy a megfelelő módon járnak el és a hulladék oda kerül, ahova kell.
  • Az új partnerednek rendelkeznie kell megfelelő eszközökkel és technológiával a munkához. A gyűjtéshez zárt, jól megkülönböztethető, szivárgásmentes edényekre van szükség, a szállítást pedig csak olyan járművekkel lehet végezni, amelyek megfelelnek a biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak.
  • Végül legyen a szolgáltató megbízható és rugalmas. Alkalmazkodjon az igényeidhez, végezze a szállítást pontosan és gyorsan, legyen könnyen elérhető, ezen felül tudjon segíteni a hulladékgazdálkodási tevékenységeddel kapcsolatos kérdésekben vagy problémákban.

Ha megrendeled a szolgáltatást, ezek a teendőid

Amikor felveszed a kapcsolatot a kiválasztott céggel, egyeztetned kell a szállítás időpontját, gyakoriságát és természetesen az árát is. Az első nem igényel magyarázatot, az utóbbi kettőről a következőket kell tudnod:

  • Az egészségügyi hulladék szállítás gyakorisága függ a mennyiségtől, típustól, veszélyességi fokozattól, valamint a tárolás módjától, de általános szabály, hogy a keletkezés helyén a lehető legrövidebb ideig kell tárolni.
  • Ugyanezek a tényezők a szolgáltatás árát is befolyásolják, a mennyiség és a veszélyességi fokozat növekedésével az ár is magasabb lesz, de a szállítás gyakorisága és a távolság is nyomot hagy a díjszabáson.
Egészségügyi veszélyes hulladék szállítás

Az együttműködésben a Te dolgod az lesz, hogy felkészítsd a hulladékot a szállításra. Gyűjteni a szolgáltató által biztosított edényekbe kell, amiket meg kell jelölni a veszélyességi fokozatnak megfelelően. Fontos, hogy az egészségügyi veszélyes hulladékot sosem szabad összekeverni, tömöríteni vagy átalakítani, ezen felül figyelj arra, hogy a tárolás helye zárt, száraz és hűvös helyen.

A szállítás napján át kell adnod a hulladékot a szakembereknek és alá kell írnod a jegyzőkönyvet, ez tartalmazza a mennyiséget, típust, veszélyességi fokozatot, származási helyet és a szállító adatait. A jegyzőkönyvet meg kell őrizned, mert ez a hulladékgazdálkodási tevékenységed igazolása.

Ha nem tudsz otthon lenni a szállítás napján, megbízhatsz valakit a feladattal, ebben az esetben értesítened kell a szolgáltatót, hogy ki a megbízott személy. Ezen felül kérhetsz másik időpontot is, viszont mindenképpen ügyelj arra, hogy a hulladék tárolási ideje ne lépje túl a meghatározott határidőt.

Ránk minden szempontból számíthatsz, szakszerűen, a legnagyobb biztonságban szállítjuk az egészségügyi veszélyes hulladékot és természetesen minden segítséget megadunk Neked a közös munkához. Ha erre van szükséged, keress minket bizalommal!


Elérhetõségek
Telefon:+36702995760
E-mail: imrekornyezetvedelmikft@gmail.com