Hasznos tanácsok a lomtalanításhoz

2023. dec 28. | Lomtalanítás

A lomtalanításnak nem kell kihívásokkal teli procedúrának lennie, segítünk, hogyan csináld okosan, hogy Te ne így éld meg!

Minden cég életében nélkülözhetetlenné válik olykor a lomtalanítás. Egy alapos selejtezést követően újra rendezett munkakörülmények között végezhetik feladataikat a dolgozók, ami hatékonyabbá teszi a munkát és új lendületet ad. A szakszerű hulladékkezelés pedig hozzájárul a cég környezetvédelmi teljesítményének javításához, ami ma már mindenhol prioritást élvez és az ügyfelek részéről is elvárás.

De vajon mire kell figyelni, amikor egy cég lomtalanít? Az első és egyben legfontosabb a jó időzítés, de természetesen az sem mindegy, hogy milyen szolgáltatót bízol meg a feladattal. Az alábbiakban ezeket fogjuk egy kicsit részletesebben bemutatni és ellátunk néhány hasznos tanáccsal, hogy Te se kötelező rosszként gondolj a lomtalanításra, hanem egy olyan teendőként, ami valóban a cég érdekeit szolgálja.

lomtalanító cég

Mikorra időzítsd a lomtalanítást?

A lomtalanító cégek számára általában a tavaszi és őszi időszak a legzsúfoltabb, mert a legtöbben ezekre a hónapokra időzítik a selejtezést. Az első tanácsunk tehát az, hogy tervezd meg az egészet előre, és olyankor szánj időt a teendőre, amikor kevesen, ezzel a saját dolgodat könnyíted meg. Szabadabban válogathatsz az ajánlatok között, egyszerűbb lesz időpontot egyeztetni és az egész munkafolyamatot sokkal gördülékenyebbé teheted.

Persze nem mindegy az sem, hogy mivel jár a lomtalanítás a cégnél zajló munkára nézve, de ehhez is csak okos tervezés kell. Ha le kell állítani a munkát, a legjobb, ha olyan időszakot választasz, amikor a cég nem üzemel, hiszen ha nincs leállás, akkor bevétel kiesés sincs, nem igaz? Ne feledd, a teljes selejtezés akár több napot is igénybe vehet, de szisztematikusan haladva mindig csak egy-egy területet érint.

lomtalanító cég

Hogyan válassz lomtalanító céget?

A választás során elsőként vesd össze a kiszemelt cég szolgáltatásait az igényekkel, hiszen a lomok között szinte biztosan lesz olyasmi, ami veszélyes hulladéknak minősül, ennek elszállítását pedig nem minden cég tudja vállalni. Ez már önmagában segíteni fog leszűkíteni a lehetőségeket, de ahhoz, hogy minden szempontból elégedett legyél, többre lesz szükséged, ezért összegyűjtöttük Neked a profi cégek ismérveit. Ezek a következők:

  • Szakértelem: A lomtalanítást végző cégnek rendelkeznie kell a szükséges szakmai ismeretekkel és persze a tapasztalat is sokat számít, hiszen a kettő együtt garantálja a hatékony munkát és zökkenőmentes ügymenetet.
  • Engedélyek: Csak olyan cégben bízz, ami rendelkezik a tevékenységhez szükséges engedélyekkel, és ez különösen igaz abban az esetben, ha speciális kezelést igénylő hulladékot is kell szállítani.
  • Költségek: A lomtalanítás cégeknek komoly költséget jelenthet, nem mindegy hát, milyen díjszabással dolgozik a kiszemelt szolgáltató. Kérj be több ajánlatot és nézz utána annak is, milyen rejtett költségek merülhetnek fel!
  • Megbízhatóság: Fontos, hogy megbízható céget válassz, ennek érdekében a legjobb, amit tehetsz, hogy utána jársz a referenciáknak, hiszen a korábbi ügyfelek tapasztalata többet elárul, mint a hangzatos ígéretek.

Az utolsó és egyben talán leghasznosabb tanácsunk, hogy amennyiben úgy érzed, elérkezett az idő, ne halogasd sokáig a selejtezést, mert minél nagyobb a munka, annál körülményesebb és drágább lesz a lomtalanítás. Ránk számíthatsz, ha valódi profikkal szeretnél együttműködni, nézz szét a honlapunkon és ha meggyőzőnek találod a szolgáltatásunkat, lépj velünk kapcsolatba elérhetőségeink valamelyikén, hogy egyeztetni tudjuk a részleteket!


Elérhetõségek
Telefon:+36702995760
E-mail: imrekornyezetvedelmikft@gmail.com